Skip to content
Home - Blog - Studiedag ‘Syndicaal aan de slag met milieu en mobiliteit’

Studiedag ‘Syndicaal aan de slag met milieu en mobiliteit’

Op 16 juni vond de jaarlijkse studiedag van het Intersyndicaal Milieu-Initiatief (ISMI) plaats. Dit jaar werd een webinar georganiseerd rond het thema ‘Syndicaal aan de slag met milieu en mobiliteit’.

Hieronder vind je wat meer uitleg over de sessies, telkens met een link naar de powerpoint: 

SESSIE 1: MILIEU EN GEZONDHEID OP HET WERK

Met deze korte sessie willen we jou wegwijs maken hoe je voor een beter en gezonder milieu kunt zorgen op het werk. We leggen daarbij de focus op de bevoegdheden van het Comité Preventie en Bescherming op het Werk en de link met het vakbondswerk rond gezondheid en veiligheid op het werk.

Download hier de powerpoint ‘Milieu en gezondheid op het werk’

SESSIE 2: MOBILITEIT

Krijgen we na de Corona-lockdown ook de terugkeer van de files? Of maken we gebruik van de ervaringen uit deze crisis om ons mobiliteitssysteem duurzamer én aangenamer te maken? Welke syndicale handvaten hebben we om mobiliteit op de agenda te zetten? Waar moeten we op letten bij het uitwerken van een bedrijfsvervoerplan?

Download hier de powerpoint ‘Mobiliteit’’

SESSIE 3: CORONA EN HET KLIMAAT: VERSCHILLENDE CRISISSEN, ZELFDE ANTWOORD?

De coronacrisis maakt ons meer dan ooit duidelijk dat de economie ten dienste van de mens moet staan, en niet omgekeerd. De klimaatcrisis deed ons dit al eerder beseffen. Door in te zetten op een eerlijke, lokale en duurzame economie vangen we twee vliegen in één klap. Welke impact zou zo’n aanpak hebben op verschillende sectoren in ons land?

Download hier de powerpoint ‘Corona en het klimaat: verschillende crisissen, zelfde antwoord?’’

HERBEKIJK HET WEBINAR