Skip to content
Home - Blog - Wat kan je zélf doen tegen klimaatverandering?

Wat kan je zélf doen tegen klimaatverandering?

Onlangs publiceerden een aantal journalisten van het Nederlandse online journalistiek platform De Correspondent,  een heerlijk verhelderend en down to earth-stuk over klimaatverandering in al zijn aspecten, en vooral over hoe je zelf je leven zo kan organiseren met een minimale impact. 

De auteurs schuwen de kritische kanttekeningen niet, en erkennen dat de keuzes niet altijd evident zijn, maar reiken wel heel wat handvaten aan om stappen in de goede richting te zetten.  Het artikel vertrekt vanuit de Nederlandse context, maar heel wat zaken zijn ook voor ons heel relevant. 

“Het is goed dat er een debat is losgebarsten over ‘vliegschaamte’, maar het is ook belangrijk om het over oplossingen te hebben. Eén getal moet je daarbij onthouden: 750 kilometer. Leg je binnen Europa een kortere afstand af, dan is het in veel gevallen sneller (en altijd milieuvriendelijker) om de trein te verkiezen boven het vliegtuig.”

Wil je weten hoe je op vlak van wonen, reizen, spullen en voedsel je steentje kan bijdragen? En dat alles op een eenvoudige manier uitgelegd? Dan is dit artikel een must-read!

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op decorrespondent.nl