Skip to content
Home - Blog - Wat na de coronacrisis?

Wat na de coronacrisis?

De wereld is in de ban van een crisis zonder weerga: nooit eerder werden we geconfronteerd met een virus dat zo krachtig is dat het onze maatschappij en economie op vele fronten verlamt. Het creëert chaos in onze hoofden, en er worden allerlei antwoorden op nog veel meer vragen in het rond gestrooid. 

Met Arbeid & Milieu willen we in deze periode eerst even de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten. De situatie is ernstig, maar een visie op een toekomst na corona is broodnodig: hoe organiseren we onze maatschappij en economie zodat we in de toekomst veerkrachtiger met zo’n pandemie kunnen omgaan? Wat betekent dit nieuwe gegeven voor ons klimaatbeleid? Welke kansen biedt deze crisis om een eerlijke transitie een boost te geven? 

De komende dagen en weken zullen we  regelmatig een relevant artikel schrijven of delen van relevante partners uit het brede middenveld, want daar beweegt ondertussen heel wat. 

Een eerste artikel dat we graag delen is een artikel van Transitie Nederland, dat een bredere analyse maakt van de impact van het virus op transities, en onderzoekt welke lessen we alvast kunnen trekken voor onze maatschappij en economie op langere termijn. Het artikel werd lichtjes aangepast naar onze Belgische context.

Hou zeker onze blog in het oog de komende tijd!