Skip to content
Home - Blog - Oproep Oekraïense vakbonden: stop met de overslag van Russisch gas en olie

Oproep Oekraïense vakbonden: stop met de overslag van Russisch gas en olie

In een brief naar het Europees vakverbond, de European Transport Workers’ Federation en vakbonden in Europese landen roepen de Oekraïense hun vakbondsbroeders en -zusters op om te stoppen met de overslag van Russische fossiele brandstoffen.

Onder bedreiging van hun leven werken vele Oekraïense arbeiders dapper verder. Maar miljoenen arbeiders zijn hun job, inkomen en zelfs hun huis kwijtgeraakt.

Deze afschuwelijke oorlog wordt gefinancierd door de gas-, olie-, steenkool- en nucleaire industrieën die Poetin met succes heeft bewapend. Europese landen zijn sterk afhankelijk van Russische fossiele brandstoffen en blijven financiële middelen pompen in de Russische oorlogsmachine.Meer dan 14 miljard euro voor fossiele brandstoffen is sinds 24 februari 2022 door de EU-lidstaten aan Rusland betaald. De Oekraïense vakbonden willen dit stoppen.
Met hun oproep om de overslag van Russische fossiele brandstoffen te weigeren, willen ze de bloedlijn van deze oorlog bij de wortel doorsnijden om Oekraïne concreet te helpen.

Lees hier de originele oproep