Skip to content
Home - Blog - “De onbetwiste keizer van het Vlaamse lied”

“De onbetwiste keizer van het Vlaamse lied”

In tijden van out-of-office reply’s* en lege bureaus zoekt Reset.Vlaanderen verbinding. Wij stelden onze 1000-ste Twittervolger Laurens Bynens vier vragen en zijn blij om hem een beetje beter te leren kennen.

We zien op je Twitterprofiel dat je grote fan bent van Kraftwerk én een foto van Will Tura hebt staan. Is er een link tussen de twee?

“Het zijn beiden muzikale iconen met een centrale plaats in mijn platenkast. Kraftwerk verenigt mijn liefde voor elektronische muziek en de Duitse taal. Will Tura is de onbewistbare keizer van het Vlaamse lied. Zijn optreden in de AB in 2017 was een van de beste concerten van mijn leven.” 

Je verzamelt vinyl. Wat is je grootste aanwinst?

“Een eerste persing van het magistrale album Music Has the Right to Children van Boards of Canada.” 

Ben je zelf professioneel of in je vrije tijd bezig met de transitie naar een duurzame samenleving? Zoja, op welke manier?

“Ik werk als beleidsmedewerker bij Djapo, een educatieve organisatie die leerkrachten ondersteunt om aan de slag te gaan met duurzaamheidsvraagstukken. Onderwerpen als het klimaat of duurzame consumptie zijn immers complexe onderwerpen, onlosmakelijk verbonden met onze eigen ideeën, normen en waarden. We streven ernaar dat kinderen en jongeren zelf bewust leren nadenken over een duurzame samenleving.”

Image

“Bij Djapo streven we ernaar dat kinderen en jongeren zelf bewust leren nadenken over een duurzame samenleving.”

Laurens Bynen

Heb je een tip voor ons om te volgen op Twitter? Rechtvaardigheid, transitie en goeie muziek zijn onze hobby’s 

“Voor de duurzame transitie moet je bij @VlxDanny niet zijn, wel voor de betere tweet.” 

Heb je ook een vraag? Aan Laurens, aan ons of aan iemand anders? Stel hem!

*Onze favoriet kregen we juist binnen, van – hoe kan het ook anders – een vakbondsmedewerker: “Art.24  (uit Universele verklaring van de rechten van de mens) Een ieder heeft recht op rust en op eigen vrije tijd met inbegrip van een redelijke beperking van de arbeidstijd en op periodieke vakanties met behoud van loon.

Ik ben er terug op woensdag 18 augustus”