Skip to content
Home - Blog - Arbeid & Milieu lanceert magazine rond eerlijke transitie

Arbeid & Milieu lanceert magazine rond eerlijke transitie

Image

Waar Arbeid & Milieu haar lezers tot nog toe 4 keer per jaar een digitale nieuwsbrief – de AM Flits – stuurde, grijpen we terug naar het oude recept van een echt magazine. We boeten in aan kwantiteit, maar gaan volop voor kwaliteit: wie lid wordt ontvangt vanaf nu twee magazines per jaar, boordevol inspirerende verhalen, interviews en opinies.

word lid

We gaan van start met een magazine rond het thema eerlijke transitie. Elk artikel in dit magazine zoomt in op een specifiek aspect van ‘eerlijke transitie’, gekoppeld aan de specifieke Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Zo staan we stil bij de gele hesjes in Frankrijk, kijken we naar werknemersparticipatie in bedrijven, duiken in de wereld van de financiering en bespreken het dilemma van economische groei. We bekijken het thema mobiliteit op verschillende vlakken: gaande van lage-emissiezones over gedeelde mobiliteit tot de luchtvaart. Duurzame energie en armoede zijn de specifieke aspecten waar men in de westhoek en de buurt rond Dampoort in Gent rond werkt. Als afsluiter nemen we je mee in de wereld na Corona.

NAAR EEN NIEUWE ORGANISATIE

In dit magazine van Arbeid & Milieu vzw kijken we met kersvers voorzitter Jos Geysels ook terug op ons 33-jarig bestaan. Hoe en waarom is onze organisatie ontstaan? Wat zijn de volgende stappen? De uitdagingen zijn grotendeels dezelfde gebleven, maar de hoogdringendheid en omvang ervan zijn groter dan ooit  en vragen een andere aanpak. Ook de  kernorganisaties achter Arbeid & Milieu en Transitienetwerk Middenveld  stelden dit vast en besloten om deze gezamenlijke uitdagingen samen aan te gaan.

We beslisten om een nieuwe organisatie op te richten, met een dubbele opdracht: de krachten van het middenveld bundelen en een praktijk uitbouwen die de positieve (sociale) kracht van de transitie tastbaar maakt, met  speciale aandacht voor mensen die vandaag uit de boot vallen.

Op 5 februari stellen we onze nieuwe organisatie aan jullie voor en kijken er naar uit om jullie mee te nemen in dit verhaal. Dit magazine is geen vaarwel, maar een uitnodiging om alvast de diverse thema’s van onze nieuwe werking te verkennen.

Hou onze nieuwsbrief en agenda in de gaten voor de lancering van de nieuwe organisatie op 5 februari!