Skip to content
Home - Blog - Twee miljoen nieuwe banen in Europa?

Twee miljoen nieuwe banen in Europa?


Twee miljoen nieuwe banen zouden worden gecreëerd in Europa tegen 2030 als de juiste beleidsmaatregelen ter bevordering van een groenere economie worden ingevoerd, stelt het nieuwe IAO-rapport World Employment and Social Outlook 2018: Greening with Jobs.

Het rapport voorspelt een netto jobcreatie in Europa, met name in de circulaire economie (goed voor ongeveer een half miljoen extra banen) en in de sectoren van hernieuwbare energie, afvalbeheer en biologische landbouw. Biologische landbouw is meer arbeidsintensief, en zal leiden tot een groei van 1,1 procent van de werkgelegenheid in de landbouw in Europa.

Het rapport geeft ook aan dat het mogelijk is om economische groei los te koppelen van emissies en het gebruik van hulpbronnen, zoals Denemarken en Duitsland aantonen.

Volgens het rapport zullen maatregelen om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celsius wereldwijd resulteren in voldoende jobcreatie om het verwachte verlies van 6 miljoen banen in de traditionele energiesectoren ruimschoots te compenseren. De overgang naar groene economieën zou tegen 2030 wereldwijd 24 miljoen banen scheppen.

Meer info

Bekijk het volledige rapport en de bijhorende video’s  en infographic.
Dit artikel verscheen in de nieuwsbrief van IAO Brussel